Kırmızı Alıç Sirkesi Kalp Damar Sağlığı İçin Yemişen

Kırmızı Alıç Sirkesi

Kırmızı Alıç Sirkesi Kalp Damar Sağlığı İçin Yemişen

Kırmızı Alıç Sirkesi Kalp Damar Sağlığı İçin Yemişen

Kırmızı Alıç Sirkesi Kalp Damar Sağlığı İçin Yemişen

Kırmızı Alıç Sirkesi, köyümüzü çevreleyen meşe ormanında kendiliğinden yetişen kırmızı alıç meyvelerinden doğal ve katkısız olarak üretilmiştir.

Bizim köyde alıça yemişen derler, bazı yörelerde alıç olarak adlandırılır.

Kırmızı Alıç Sirkesi Kalp ve damar sağlığı için yaygın olarak kullanılır. Doğal yollarla fermente edildiği için meyvenin ve sirkenin tüm yararlarını bünyesinde taşır.

Alıç

Kırmızı Alıç

Kırmızı Alıç

Adi alıç (Crataegus monogyna), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir alıç türüdür. Ormanlarda yetişir. İlkbaharda açan çiçekleri beyaz ve pembedir.

Meyveleri 6–10 mm çapında kırmızı ya da esmer kırmızıdır. Meyvelerinden reçel, marmelat ve macun yapılır. Kurutulan çiçek ve meyvelerinden infüzyon yolu ile de yararlanılır.[1]. Sıtasterin, adenozin, adenin ve guanin içerir.

Alıç’ın diğer bir ismi de yemişen’dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır. Koyu sarı ya da esmer kırmızısı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçtır.

Alıç Çiçekleri

Alıç Çiçekleri

Alıç’ın Kullanımı

Alıç’ın çiçekleri tamamen açılmadan, ağacın kabukları ve meyveleri sonbaharda hasat edilip kurutmak şartıyla kullanılır. Bu kurutulan kabuklar, meyveler ve çiçekler toz haline getirilip kaynatılarak faydalanır.

Bu meyvenin mayhoş bir tadı vardır. İçeriğinde C vitamini tanen, trimethylamin ve bazı vitaminler vardır. Ayrıca Flavon türevleri ve triterpen türevleri de bulundurmaktadır.

Kırmızı Alıç Meyveleri

Kırmızı Alıç Meyveleri

Halil Rıfat Paşa Mahallesi Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat 11 No:1672 Şişli / İstanbul  Tel: 0533 738 59 41

MANYAS KÖY PAZARI

ORGANİK DOĞAL ÜRÜNLER

GIDA FİRMALARI

PERPA FİRMALARI

PERPA FACEBOOK

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA İLETİŞİM

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın