Ören Kablo Ürünler Koaksiyel Kablolar Data Kabloları
Ören Kablo Ürünler
Ören Kablo Ürünler
Koaksiyel Kablolar
CATV (Kablolu TV) ve SMATV (Merkezi Uydu Anten Sistemi) uygulamaları, koaksiyel kabloların en sık kullanıldıkları uygulama alanlarıdır. Kablolu TV’lerde görüntü alma ve görüntü dağıtımında kullanılan koaksiyel kablolar, Ören Kablo’da en üst kalitede üretilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı pazarda koaksiyel kablo üretimiyle önemli bir sektör payına sahip olan firmamız, teknik yönden kuvvetli ve girilmesi zor bir pazar olan Almanya’da ürünlerine kablo TV operatörlerinden kendi markasıyla teknik onay alabilmiş ve kendini kanıtlamış olan ilk ve tek Türk firmasıdır.
Koaksiyel Kabloların Özellikleri
Koaksiyel kablolarda taşınan sinyalin kalitesini belirleyen en önemli faktör, kablonun empedans kararlılığıdır. Üretmekte olduğumuz fiziksel köpüklü koaksiyel kabloların en büyük avantajı, yüksek empedans kararlılığına sahip olmasıdır. Koaksiyel kablolar, her ne kadar 75 Ohm ve 50 Ohm gibi sınıflara ayrılsa da bu rakamlar karakteristik empedans değerini sembolize etmektedir ve kablo boyunca sabit kalmamaktadır. Empedans değeri, kablo boyunca değişim gösterdiğinden değişim seviyesini dar bir çerçevede tutmak büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple birçok koaksiyel kablo etiketi ya da markasında 75 +/-3 Ohm gibi bir ibare yer almaktadır.
Ören HD serisi koaksiyel kablolarımızda, empedans kararlılığı 75 +/- 2 Ohm gibi daha dar bir sınırda tutulmaktadır.
Koaksiyel kabloların performansını belirleyen bir diğer önemli etken ise ekranlamadır. Ekranlama, kablonun içinde ilerleyen sinyali, dışarıdaki elektriksel gürültüden koruyan kalkan olarak tanımlanır. Bu kalkan ne kadar kuvvetli olursa, dışarıdaki elektriksel gürültünün içerideki sinyale parazit oluşturması da o kadar zordur. EN 50117 Standardı’na göre koaksiyel kablolar “Class C” ile “Class A++” değerleri arasında sınıflandırılmaktadır. Bu nedenle EN 50117 Standardı, kabloların sınıflarını belirlerken 2 kriteri göz önünde bulundurmaktadır. Bunlardan birisi 5-30 MHz arasındaki ekranlama performansını gösteren transfer empedansı verisi diğeri de 30-3000 MHz arasında ölçülen ekranlama zayıflatması verisidir.
CCTV ve Güvenlik Kabloları
Kapalı Devre Televizyon Sistemi anlamına gelen CCTV, merkezden alınan ses ve görüntü sinyallerini çeşitli alıcılar ile birlikte birçok kişiye aktarmayı sağlayan kablo türünü tanımlamaktadır. Fabrika, iş yeri, AVM ve şehir izleme çözümleri ile köprü, yol ve kavşaklarda trafik kontrol sistemlerinde kullanılan CCTV ve güvenlik kabloları, Ören Kablo’da en yüksek standartlar göz önünde bulundurularak üretilmektedir.
CCTV ve Güvenlik Kablolarının Özellikleri
CCTV video sinyalleri tüm dünyada yaygın olarak koaksiyel kablo kullanılarak iletiliyor. Tüm video frekans aralıklarını minimum bozulma ve zayıflama ile iletebilmek için tasarlanan koaksiyel kablolar, bu nedenle CCTV uygulamaları için büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte yanlış koaksiyel kablo seçimi, sinyali zayıflatmakta ve dışarıdan gelecek elektromanyetik etkilerin video sinyalini bozmasına neden olmaktadır. Bu bozulmalar sonucunda da görüntü kalitesi olumsuz etkilenmektedir. Zaman ve maliyet kaybını önlemek, yüksek performans sağlayarak kullanıcı memnuniyetini artırmak için de doğru koaksiyel kablo seçimi çok önemlidir.
CCTV video sinyali, iki alt frekans bölümü ile (yatay ve dikey senkron darbe bilgisi) yüksek frekans bölümünden (video bilgisi) oluşmaktadır. Bu frekans aralıklarını minimum bozulma ve zayıflama ile gönderebilmek için doğru kablo seçimi yapmak da çok önemlidir.
Kablonun merkez iletken malzemesi, dielektrik malzemesi, dış muhafaza malzemesi ile koruyucu tipi ve malzemesi gibi parametreler dikkat edilmesi gereken mekanik karakteristikler olarak öne çıkmaktadır. Bunların yanı sıra direnç, kapasitans, empedans ve zayıflama gibi elektriksel karakteristikler de dikkat edilmesi gereken değerler arasında yer alır. Ören Kablo tarafından üretilen CCTV kabloları, işte bu özellikleri tam olarak karşıladığı için ilk tercih olmayı başarmaktadır.
Data Kabloları
Ören Kablo tarafından üretimi gerçekleştirilen Data kabloları; hızlı veri iletimi özellikleri ile akıllı ya da yarı akıllı binalar, hastaneler, sinemalar, tiyatrolar, okullar, alışveriş merkezleri, havalimanları, fabrikalar ve tünellerdeki otomasyon sistemlerinde iletişim köprüsü görevi görüyor.
Data Kablolarının Özellikleri
Data kabloları; endüstride, bilgisayarlarda ve haberleşme ağlarında veri transferi için kullanılır. Kabloların kullanım alanlarındaki çeşitlilik sebebiyle kullanım alanlarına yönelik doğru seçimi yapmak kritik önem taşımaktadır. Ören Kablo, olarak hızlı veri transferlerini karşılamak için farklı teknik özelliklere sahip Cat5, Cat6, Cat6A, Cat7 grubu data kablolarını yüksek kapasiteli üretim hatlarında sorunsuz üretebilmekteyiz. Data kablolarının kategorisi arttıkça hassasiyeti de artar, dolayısıyla perlerin empedansını, direnç dengesizliğini üretim sırasında çok iyi kontrol altında tutmak gerekir. Kullanmakta olduğumuz kabloyu tek aşamada bükebilen hattımızda, bu parametreleri sürekli kontrol altında tutabilmek için perlerin bükülmesinden, en son grup büküme kadar her aşamada online gerginlik kontrolü sağlamaktayız. Ayrıca üretim hatlarımızın güvenli ve sorunsuz işlemesi için laboratuarlarımıza en son katmış olduğumuz test cihazlarımız sayesinde de data kablolarını 2GHz seviyesine kadar test edebiliyoruz.
Telefon Kabloları
Şehir ağları, IHA/uçaklar, sanayi, petrol ve gaz üretimi, boru hatları ve iletim, ulaşım, askeri, otomotiv sanayi, cerrahi, diş hekimliği ve bilgisayar ağları gibi birbirinden çok farklı noktalarda kullanım alanına sahip olan telefon kabloları Ören Kablo’da yüksek kalite standartlarında üretiliyor.
Dahili Telefon Kabloları
Bina içlerinde, sabit tesisatlarda, telefon hatlarında abone dağıtım kablosu olarak kullanılıyor.
Harici Telefon Kabloları
Telefon santrallerinin irtibatlandırılmasında, abone dağıtım şebekelerinde, PVC boru içerisinde ya da doğrudan toprağa gömülerek kullanılıyor. Bu kullanım şekli ile kablonun su ve rutubetten korunması hedefleniyor.
Telefon Kablo Çeşitlerimiz
VBV, VBV-K, HBH, HBH-K, PDV, PDV-K, VBAPV, PDAPV: Santral ve abone dağıtım kablosu olarak kullanılıyor.
VBV, VBV-K: Ören Kablo’da TSE K 116 Standardı’na uygun olarak üretilen kablolar, santral ve abone dağıtım kablosu olarak kullanılıyor.
HBH, HBH-K: Bina içi tesisatlarda santral ve abone dağıtımlarında kullanılıyor.
PDV, PDV-K: Bina içi tesisatlarda santral ve abone dağıtımlarında kullanılıyor.
VBAPV, PDAPV: Bina içi tesisatlarda santral ve abone dağıtımlarında kullanılıyor.
Kalite Testleri
Ören Kablo’da tüm telefon kabloları, en iyi performansı sunmak için iletken çap, direnç, kapasitans, kapasite dengesizliği, direnç dengesizliği ve yalıtım direnci testlerinden geçiriliyor.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!