Osmancık Pilavcısı

Perpa Osmancık Pilavcısı

Osmancık Pilavcısı

Perpa Osmancık Pilavcısı

Osmancık Pilavcısı Osmancık Pilavı, Köri Soslu Tavuk, Tas Kebabı, Kuru Fasulye, Et Kavurma, Mercimek Çorbası, Mevsim Salata, Yayık Ayran, Trileçe, Tavuk Salatası

Perpa Pilavcısı Menü 3 Kuru Fasulyeli
Perpa Pilavcısı Menü 2 Tavuklu Osmancık Pilavı + Yayık Ayranı
Osmancık Pilavcısı Tas Kebabı Perpa
Perpa Pilavcısı

Osmancık Pilavı

Pilavda Ustalık, Pirinçte Doğallık…

Tarladan Sofraya Doğal ve Katkısız Pilav…

Kendimiz Üretiyoruz, Kendimiz Tüketiyoruz

Farkı İle Çatalda Hissedin

Taptaze Pirinçlerimiz Satışta, Doğadan gelen saf lezzeti evlerinize taşıyın

Pirinç satışımız vardır, Toplu Pilav Siparişi Alınır. Sabahları sıcak çorba bulunur

Pilavcı Perpa

Perpa Pilavcı

Perpa Pilavcısı İletişim

Halil Rıfat Paşa Mahallesi Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 6 No: 817 Şişli İstanbul

+90 506 772 19 34

Osmancık Pilavcısı Perpa Perpa Adres Kroki Kat Planı

Osmancık Pilavcısı Perpa Perpa Adres Kroki

Pilav

Pilav, pirinç, bulgur gibi taneli bitkilerin veya şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda pişirilmesiyle yapılan bir yemektir.

Birçok çeşidi vardır; İtalyan usulü pilava risotto, İranpilavına çilav denir. Özellikle Japonya ve Çin’de pirinç pilavı çok tüketilir.

Türk kültüründe pilav

15. yüzyılda sarayda pilav yeniyor ve Fatih Sultan Mehmet’in sofralarında sade pilavın dışında sebzelisi, etlisi ve tavuklusunun yer aldığı kayıtlardan anlaşılıyor. Ancak pirinç nadir bir malzeme olduğu için çok uzun bir dönem pilav sadece zengin Osmanlı sofralarını süslüyor ve buralarda da sofranın en önemli yemeği konumuna yükseliyor.

16. yüzyılda pilav pişirme yöntemleri gelişmiş, aynı öğünde birkaç çeşit pilav yenmeye başlanmış. Şölenlerde ikramların zenginliği, etin yanı sıra pirinç pilavlarının bolluğuyla da ölçülür hale gelmiş. 17. yüzyılda Evliya Çelebi, Bitlis Beyi’nin kent meydanında verdiği ziyafette 13 çeşit pirinç pilavı bulunduğunu yazıyor. Bu da pilavların sadece Osmanlı sarayına özgü olmadığını gösteriyor. Ancak yine de nadide bir yemek olan pilavı sıradan halk yüzyıllar boyu ancak zenginlerin şölenlerinde tadabilmiş. Özellikle İstanbul’da bu yüzyıldan sonra pirinç buğday kadar tüketilir oluyor. Kültür tarihçisi Marianna Yerasimos, Osmanlı Mutfağı adlı eserinde 18. yüzyıl yemek tarifleri arasında çok değişik pilavların bulunduğunu, hatta benmari usulü pişirilen “susuz pilav” ve balıklı pilava bile rastlandığını yazıyor.

PİLAVIN KÖKENLERİ

Etli ve nohutlu bulgur pilavı

Pirinç tarımı yapan toplumların pirinci yiyecek maddesi olarak kullandığı gözönünde bulundurulursa, pilavın kökeni Güneybatı Asya’da yaşayan toplumlara dayanır.

Toplumbilime dayalı yapılan çalışmalarda pirinç tarımının, dolayısıyla pilavın M.Ö 7000 yılına dayandığı belirtilmektedir. Doğu Hindistan, Güney Asya ve Batı Çin’de bu zamanlarda pirinç tarımının yapıldığı düşünülmektedir.

1966’da Tayland’ın Korat bölgesinde yapılan kazı sırasında Non Nok Tha’da bulunan kalıntılar pirinç tarımının kaynağını bulgularla belirler. Bulunan kap parçalarının iç yüzlerinde pirinç izlerine rastlanmıştır. Kalıntıların yaşının en az M.Ö 4000 yılına dayandığı bilinmektedir.

PERPA BÜFELER

PERPA GIDA FİRMALARI

PERPA FİRMALARI

AMBALAJ FİRMALARI

PERPA FACEBOOK

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA İLETİŞİM

4 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın